Klasický elektrický vysávač je súčasťou každej domácnosti už niekoľko desaťročí. Udržiavanie poriadku v našich domovoch si už bez týchto pomocníkov už ani nevieme predstaviť. No a tak ako vo všetkých oblastiach nášho života, aj vysávače prechádzajú svojim vývojom a dnes už máme na trhu k dispozícii veľké množstvo ich vynovených súrodencov.  

robotický vysávač

   Okrem klasických vysávačov ako ich všetci poznáme dnes môžeme vidieť v ponukách  e-shopov rôzne špeciálne ponuky. Vysávače tyčové, priemyselné, robotické, vreckové, bezvreckové, multifunkčné alebo malé ručné. Naozaj si už môže vybrať každý podľa svojich potrieb. V poslednom čase veľa ľudí preferuje hlavne šikovné tyčové vysávače, ktoré si obľúbilo mnoho gazdiniek vo svojich domácnostiach. No a samozrejme, aby ste výber nemali ľahký, aj tu existuje nespočetné množstvo rôznych druhov a značiek. Tyčové vysávače môžu byť šnúrové alebo bezšnúrové akumulátorové. Práve tieto akumulátorové sú veľmi žiadané v posledných rokoch. Netreba ich brať ako úplnú náhradu klasických elektrických vysávačov. Slúžia najmä ako doplnkové vysávače do domácností, kde slúžia na každodenné rýchle a pohodlné vysávanie. Klasický elektrický vysávač s podstatne vyšším výkonom tak je využívaný oveľa menej. Hlavne na dôkladné povysávania celej domácnosti raz týždenne.

ručný vysávač

   Tieto akumulátorové tyčové vysávače ponúkajú aj možnosti 2 v 1 alebo dokonca aj 3 v 1. U tyčových  vysávačov označovaných ako 2 v 1 je súčasťou tyčového vysávača aj malý ručný vysávač, ktorý je veľmi praktický na rýchle povysávanie rôznych drobností alebo omrviniek v kuchyni. Vysávač 3 v 1 okrem tyčového a ručného vysávača obsahuje aj MOP na dôkladné vyčistenie drevených podláh. Všeobecne tyčové akumulátorové vysávače si môžete dnes poriadiť v rôznych cenových reláciách. Tie najlacnejšie začínajú svoju cenu na približne 50 eur, no tie najkvalitnejšie sa blížia až k tisícke.