Ready – made firma na predaj má nespornú výhodu v tom, že je už založená a pripravená pre podnikateľov, ktorí nechcú alebo si dokonca nemôžu dovoliť strácať čas so zakladaním novej obchodnej spoločnosti, no aj napriek tomu potrebujú k svojim plánovaným podnikateľským aktivitám nejakú získať.

  • Ready – made s.r.o. sú zapísané v Obchodnom registri, zvyčajne aj zaregistrované pre DPH, majú takisto pridelené IČO a DIČ a splatené základné imanie.

Muž, laptop

K takýmto predávaným firmám sú pri predaji dostupné aj preukázateľné zakladateľské listiny a keďže ide o spoločnosti s ručením obmedzeným (s.r.o.), svojim záujemcom sa predajú jednoducho- prepísaním, resp. prevedením ich obchodného podielu na osobu kupujúceho.

Je to teda v našom prípade najrýchlejšie riešenie, ako sa dá dostať k nejakej obchodnej spoločnosti. Skrátite si tým mesiace čakania a chodenia po úradoch v porovnaní s tým, ako to prebieha pri klasickom zakladaní. Je to vhodná cesta pre tých podnikateľov, ktorých súri čas alebo aj napríklad pre tých začínajúcich, ktorí nemajú skúsenosti s tým, ako tieto konkrétne administratívne úkony prebiehajú.

  • V takom prípade je vhodné obrátiť sa na sprostredkovateľov, ktorí sa venujú zakladaniu a predávaniu firiem.

Tí v tomto obore majú dostatok skúseností a popri ponuke predávaných firiem s históriou v ich ponuke nájdete tiež novozaložené ready – made s.r.o., ktoré vznikli za účelom svojho predaja. Skúsení sprostredkovatelia vám následne vedia pomôcť aj so zapísaním uskutočnených zmien (zmena spoločníka) do Obchodného registra, resp. s podaním návrhu na tento platný zápis. A to platí aj v prípade, ak vravíme o zmene mena, konateľa alebo sídla.

Podnikateľ pri počitači

Vyberať si môžete medzi eseročkami s históriou alebo tými novozaloženými.

  • U novozaložených je minimálne riziko nevybavených záväzkov či nesplnených pohľadávok z minulosti. Tie s históriou, ktorých história je však preverená a čistá, zas kvôli svojej dlhšej dobe existovania budia lepší dojem na obchodných partnerov.