Všetci vieme, že slepačí vývar je chutný, ale vedeli ste aj o tom, že slepačí vývar je aj zdravý? Skutočne je tomu tak, slepačia polievka môže mať veľmi dobrý vplyv pre váš organizmus. Takáto polievka by sa mala skutočne v domácnosti vyvárať aspoň 3x do týždňa.
Keď vývar, tak vývar
Ak skutočne myslíme, že slepačia polievka má byť zdravá, mala by skutočne obsahovať len stopercentný vývar z mäsa. Áno  stopercentný, žiadne prídavky ochucovadla, či bujónu. Stačí ak vyvaríte krídla sliepky pridáte soľ a zeleninu ako je napríklad mrkvička biele aj červená, zeler, môžete prichutiť aj korením.Chutná zelenina.jpg
Pomôže vám aj počas chrípkového obdobia
Takáto polievočka vám môže nielen zdvihnúť náladu, ale aj vašu imunitu počas chrípkového obdobia. Dodá vám potrebné vitamíny a postaví vás na nohy skôr ako si myslíte. Počas chladných zimných dní vás môže pekne zahriať a ulahodiť vášmu žalúdku. Keď sme už spomenuli žalúdok, tak čo sa týka žalúdka slepačia polievka vám môže napraviť žalúdok ak s ním máte problémy. Napríklad ak ste to v piatok prehnali s alkoholom, určite sa ráno prebudíte s prevráteným žalúdkom ako sa hovorí. Takáto horúca polievka všetko zlé napraví a vy môžete kľudne pokračovať so svojimi povinnosťami.Slepačí vývar.jpg
Chutný vývar pre detičky
Ako vieme, máme problém s našimi malými ratolesťami, aby sme do nich dostali zeleninu a v nej obsiahnuté vitamíny. Ak však zeleninovú polievku trošíčku vyšperkujete vaše dieťa neodolá a dá si aj ono. Taká malá rada, ak krájate zeleninu, tak sa s ňou trošku pohrajte. Nakrájajte ju napríklad na kolieska alebo na hranolčeky.  K zdravej polievke vyvarte rezance, alebo hravé cestoviny s písmenkami alebo zvieratkami. Vaše dieťa sa pri jedení môže zabaviť a zároveň prijať potrebné vitamíny.
Tak čo vyskúšate pripraviť svojim ratolestiam prekvapenie v podobe chutnej a vitamínovej polievke zo slepačieho vývaru? Ak ste sa inšpirovali, prajem vám pri varení veľa zábavy a skvelú chuť.