Nie všetci ľudia vedia so svojim časom narábať efektívne. Iste aj vy máte v okruhu svojich známych niekoho, kto stále mešká a nič nestíha. Ak sa to stáva občas aj vám, nič sa nedeje. Ale ak ste neustále v strese a naozaj nič nestíhate, je čas myslieť na zmenu niektorých návykov a svoj čas správne manažovať. Vedieť si všetko dobre zorganizovať, stíhať všetko načas s prehľadom je naozaj veľmi ťažké, ale nie nemožné.

zoufalost

Čas je drahá komodita a preto s ním narábajte efektívne. Dobre zadelené úlohy vám vedia vytvoriť dostatok priestoru pre rodinu a svoje koníčky. So právnym časovým manažmentom viete ušetriť skoro polovicu času. Muži sa často vysmievajú ženám, že neustále niečo plánujú. Ale práve plánovanie vám ušetrí veľa času. Je dobré si spísať deň vopred v pár bodoch, čo chcete stihnúť spraviť. Na prvé miesta si zapíšte veci, ktoré sú neodkladné.

Niekedy stratíme veľa času aj tým, že zabudneme, čo sme vlastne v daný deň chceli spraviť. Je preto dobré si všetko zapisovať a nosiť so sebou diár. Keď sa dostanete k práci, ktorú treba vykonať, nevenujte sa iným činnostiam. V dnešnej dobe vie najviac času zabrať surfovanie po internete. Vypnite si preto všetky aplikácie v smartfóne a odložte ho niekam z dosahu.

manager

Iste to poznáte už od detstva, že ste odkladali nepopulárne úlohy na neskôr. Ale opak je efektívnejší. To čo sa vám zdá ako najťažšia úloha, to spravte ako prvé. Na začiatku pracovného dňa máte najviac sily, telo aj mozog si v noci oddýchol a preto aj nenávidené činnosti vám pôjdu rýchlejšie od ruky. Zároveň sa môžete tešiť, že vám zostane viacej času na veci, ktoré máte radi. Po obede efektitiva práce klesá a vy by ste už nemali dostatok energie na ťažké a kreatívne úlohy.
Nebuďte až taký veľký individualista a žiadajte častejšie o pomoc. Keď vidíte, že niektoré úlohy a činnosti naozaj nestihnete, nechajte ich na iných. Zároveň sa nenechajte zneužívať a povedzte svojim kolegom alebo známym nie, ak viete, že by ste museli kvôli pomoci iným zanedbať seba a svoje povinnosti. Zároveň sa nikdy nesnažte spraviť viacero vecí naraz. Takto nespravíte nič poriadne.
Len oddýchnutá myseľ a telo vedia správne pracovať. Venujte dostatok času svojim koníčkom. Nielen prácou je človek živý. Majte uprataný nielen pracovný stôl, ale aj svoje myšlienky. K tomu vám dopomôžu duševné činnosti a relaxácia.