Kŕčové žily na nohách http://www.venasum.com/stranky/ochorenia-zil/krcove-zily.php predstavujú pre človeka isté obmedzenia. Možno ste doteraz žili v predstave, že si stačí obliecť dlhé nohavice, aby ich nebolo vidieť a je po probléme. Nie, takto to naozaj nefunguje. Kŕčové žily musíte liečiť riadne ako akúkoľvek inú chorobu. Vráťme sa však k podstate veci, a to k tomu, že si budete musieť zvyknúť na isté obmedzenia. Jedným z nich je napríklad i to, že budete musieť zabudnúť na depiláciu nôh.
Žena v tyrkysovom tričku a bikinách sedí na skale na pláži s holými nohami.jpg

Teplé a nebezpečné

Teraz sa asi pýtate, prečo a ako by mohla depilácia nôh uškodiť kŕčovým žilám. Verte, že podstatným spôsobom. Vosk, ktorý sa nanáša na nohy má naozaj vysokú teplotu. Všetko teplé, je pri kŕčových žilách nevhodné. Asi si hovoríte i to, že vosk páli len chvíľku, no a predsa za tak krátku dobu, nemôže nohám nijako uškodiť. Môže. Uvedomte si, že sa nanáša priamo na pokožku, teda len niekoľko milimetrov od vašich postihnutých žíl. A ešte jedna vec. Na vosk sa priloží depilačný pásik, ktorý sa strhne a zbaví vás chĺpkov. Teraz sa zamyslite nad tým, čo cítite na nohách po tomto úkone. Odmyslite si samozrejme bolesť. Áno, cítite teplo a pálenie, pretože koža v danom mieste práve prežila stopercentné prekrvenie. Prekrvovanie je síce pri kŕčových žilách podstatné, no nie takýmto spôsobom. Aj keď sa vám to môže zdať akokoľvek prehnané, nohy si naozaj nedepilujte. Depilácia je zakázaná aj po prekonaní zákroku na odstránenie žíl. Vtedy na to myslite desaťkrát tak.Žena v bielom tričku a slnečných okuliaroch hrá golf.jpg

Depilovanie je najhoršie vtedy, ak trpíte druhým alebo tretím štádiom ochorenia. To si môžete už naozaj vážne uškodiť. Takže milé dámy, bežte do obchodu a kupujte kvalitné žiletky a holiace peny. Bohužiaľ, budete to musieť nejako prežiť. A ešte jedna vec. Pozor si dávajte aj pri holení. Nohy postihnuté varixami sú celkovo omnoho citlivejšie, čo platí aj v prípade akéhokoľvek poranenia.